Hvad Betyder Kodning?

Forside » Programmering » Hvad Betyder Kodning?
Billede af: Pixabay, StockSnap
Skrevet d. 12. July 2022

Kodning er faktisk det samme som programmering, det er bare et andet ord for det. 

For at en digital maskine, enten en computer, telefon eller lignende, skal kunne fungere, så skal den have en vis programming / kodning indeni. Disse koder er vigtigte, da de ellers ikke kan løse nogle af de opgaver, som vi gerne vil have dem til at løse for os. Man kan sige, at kodning er det sprog, som en computer, robotter og andet digitalt udstyr forstår og reagerer på.

Det er selvfølgelig ikke et sprog, de selv har udviklet, selvom mange nok kunne synes, det var fedt. Kodningerne er lavet af mennesker og står du eksempelvis og snakker med dit køleskab eller din Google-højtaler hjemme i stuen, så står du i en situation, der bliver kaldt 'Internet of Things'. Det er her vores sprog er blevet lavet om til en kode, så vi kan kommunikere med de digitale løsninger, vi har i vores hjem.

Da kodning og programmering er en stor del af vores samfund, er der derfor begyndt at være flere og flere skoler, der præsenterer det for eleverne, netop så de får interessen og også får et kendskab til det, så de ikke bliver så overrumblet, når de kommer op i de større klasser.

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indhold. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af børnesmykker produkter. Heraf markeret, som du ser øverst.