Hvem Opfandt Internettet?

Forside » Historie og Info » Hvem Opfandt Internettet?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 07. December 2020

Hvem opfandt internettet? Det er et spørgsmål, hvor svaret kommer i flere dele, for der er både selve internetteknologien og World Wide Web - www, og de to ting er faktisk ikke det samme, selvom de på mange måder er uadskillelige.

Selve internettet kan siges at have flere opfindere, men oftest så krediteres Robert Kahn og Vinton Cerf for at være dem, der opfandt internettet.

Opfindelsen af internettet

1969 - Udover månelandingen så var det også året, hvor det lykkedes at forbinde to computere til hinanden med en stabil forbindelse. Det skete via det amerikanske militærs projekt APRANET - Advanced Research Projekts Agency Network).

1972 - Robert Kahn koblede 20 computere sammen, hvilket dannede grundlaget for det, som skulle ske godt 11 år senere.

1983 - Den 1. januar 1983, for at være helt præcis, blev internettet født, da indførelsen af protekolsystemet TCP/IP blev indført. Internetprotokollen blev opfundet af Vinton Cerf.

1991 - Schweiziske Tim Berners-Lee opfandt World Wide Web, hvilket gjorde det muligt ikke bare at kommunikere mellem A og B, men at man kunne skabe en platform, hvorfra informationer kunne deles.

1993 - WWW kunne fra den 3. april 1993 bruges, hvilket for alvor satte gang i brugen af internettet og skabelsen af hjemmesider.

Det var dog først i midt og slut 1990'erne, at mange store danske organisationer kom på internettet. DR kom blandt andet først på i 1996, mens TV2 først gjorde det i 1998.

Tak for støtten. Tak til avXperten for deres økonomiske bidrag til teksten på netop denne artikel. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis webcam eller utallige andre gode varer. Dette gælder teksten på netop denne artikel - tak for dette.