Hvem Opfandt Java? Få Svaret Her

Forside » Historie og Info » Hvem Opfandt Java? Få Svaret Her
Billede af: Pexels.com
Skrevet d. 23. June 2021

Har du tænkt på hvem det var der rent faktisk opfandt java, som mange computere bruger idag? Følg med i dette indlæg for at få svaret. 

Manden bag Java er den canadiske computerforsker, James Gosling. Han arbejdede i virksomheden Sun Microsystems Inc, hvor han ledte sit hold af researchers i håb om at lave et nyt programmeringssprog, der ville gøre det muligt for personlige enheder at kommunikere med hinanden f.eks. Som din telefon og min. 

James Gosling, også kendt som Dr. Java blev født d. 19. Maj 1955 i den canadiske by Calgary i Alberta. I 1938 fik han en Ph.D i computerscience fra Caregie Mellon University. Og resten af historie. 

Han begyndte allerede på eftersøgningen i 1991 og fire år efter stod han med et programmeringssprog der gjorde det muligt at, kunne vise interaktion og multimedie på internettet. 

Du har nok også set den før, når du på en ny computer går ind på YouTube, så ville den bede dig om at downloade Java, før det var muligt for dig at se dine katte videoer. 

Java har en stor indflydelse på os, da det ikke bare bruges til internettet, men også på så mange andre enheder vi bruger dagligt. Som din smartphone og tablet.