Hvad Er Java?

Forside » Programmering » Hvad Er Java?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 27. November 2020

Hvad er Java? Hvis du leder efter svar på det, så er du kommet til det rette sted. Java er et såkaldt objektorienteret programmeringssprog. Du kender det f.eks. fra din netbank, hvor det er Java, der styrer dit NemID-login.

Java er udviklet af James Gosling og Sun Microsystems. Java blev udviklet i begyndelsen af 1990'erne, så det er efterhånden et ældre programmeringssprog.

Hvordan fungerer Java?

Udover at være anvendt til dit NemID-login på din netbank og andre steder, så er Java også brugt til andre programmer og apps på diverse smartphones.

Derudover er Java også brugt til ting som chatrum og diverse former for online spil. Så har du spillet sådan noget som online spillemaskiner, så har du stiftet bekendtskab med Java.

Java er udviklet således, at det kan bruges på flere forskellige platforme. Det betyder, at du kan anvende Java, når du udvikler software til både Windows, Linux, iOS og andre platforme.

På den front står Java som en skærende kontrast til en lang række andre programmeringssprog, idet det er så anvendeligt på mange forskellige platforme.

Inspirationen til Java kommer via programmeringssproget C++. Java findes i dag i flere udgaver og versioner. Den nyeste version er således version 13 - så der er altså løbende udviklet og videreudviklet på Java, siden det først blev skabt.

Java er i dag det mest udbredte objektorienteret programmeringssprog i verden.

Vi takker avXperten for deres støtte til dette tekstindlæg. Hos avXperten finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: papir makulator. Det betyder at avXperten får et link i dette tekstindlæg.