Hvad Er Software?

Forside » Programmering » Hvad Er Software?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 17. November 2020

Software er på mange måder en central modsætning til hardware, der udgør de fysiske dele af computeren. Software er alt det, som du rent faktisk bruger på din computer. Software er nemlig alle computerens styresystemer og programmer.

Windows, Photoshop, din internetbrowser, apps og hvad der ikke alt ellers er, det er alt sammen software. Software er dermed sjældent noget, som du fysisk holder i hånden, idet du finder det på din computer og ikke andre steder.

Hvordan installerer jeg software?

Tidligere blev software installeret via CD- eller DVD-rommer. Ja, endnu længere tilbage var det via disketter. I dag sker installation af software primært via downloads af det til din computer, hvorefter du installerer det.

Software er dermed blevet endnu mindre fysisk, idet det ikke længere kommer i fysiske former, som det gjorde, da det skulle købes via CD-rommer. 

Blandt de sidste former for software, der kan købes fysisk, er diverse spil til spillekonsoller. Det er dog et spørgsmål om tid, før disse også forsvinder helt, således at de fremover bliver cloudbaseret eller skal hentes via downloads direkte til computeren eller konsollen.

Software er i en ny fase nu, hvor man i stedet for at skulle downloade det fysisk, nu kan bruge det via cloudløsninger. Det betyder, at du tilgår det via din internetbrowser med et login, hvorefter du benytter det pågældende stykke software. Der findes også gratis software, som ikke skal downloades eller købes.

OBS: denne artikel er bragt i samarbejde med avXperten. avXperten er kendt for at sælge f.eks: toastmaskine. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avXperten