Hvilken Uddannelse Har IT-folk?

Forside » Jobs & Arbejde » Hvilken Uddannelse Har IT-folk?
Billede af: Pixabay, mohamed_hassan
Skrevet d. 26. April 2023

Grundet den store interesse for digitaliseringen er der naturligvis også kommet mange forskellige måder at uddanne sig på, da der er mange forskellige grene af det digitale aspekt. 

Der findes både korte og lange uddannelser naturligvis, så det vil jeg komme lidt ind i det følgende:

Korte uddannelser/kurser:

Der er en it-uddannelse, der kun tager 2½ år, hvilket er datamatiker-uddannelsen. Her får du alle de værktøjer, du skal bruge for kunne blive IT-menneske.

Du kan dog også gøre andre ting, end at tage en uddannelse. Du kan nemlig vælge at tage små kurser, som et eller andet sted også er korte it-uddannelser, men ikke med diverse karakterer.

Eksempelvis igennem UCL kan du også mulighed for at tage dem online. De tilbyder 'Forretnings IT og digitalisering', 'Programmering', 'Systemudvikling' og også 'Videregående programmering'.

Nogle steder tilbyder også kurser for ledige, hvor de kan få nye færdigheder og blive stærkere på et område. Disse kurser kan her tage 6 uger. 

'Lange' uddannelser:

Her snakker vi universitetet, hvor du kan tage en bachelor/kandidat i IT-produktudvikling, Computerteknologi, Elektronik og system-design m.fl.

Det er naturligvis et højt niveau, der er tale om og mange føler sig bedre klædt på til arbejdsmarkedet, når de har en uddannelser, der er på de her 5 år (bachelor+kandidat)

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet teksten på netop denne artikel. Hos Perlen Odense kan du bestille blandt et stort og flot udvalg af Enamel produkter. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.