Hvordan Bliver Man Programmør?

Forside » Jobs & Arbejde » Hvordan Bliver Man Programmør?
Billede af: Pexels
Skrevet d. 16. November 2020

Hvis du gerne vil udvikle programmer til computere, lave it-systemer, softwares og videospil, så skal du måske overveje at blive programmør. Programmører er en af nutidens vigtigste erhverv, der virkelig står bag meget af den digitale udvikling, som vi oplever i disse år. ‘

Generelt er der meget stor efterspørgsel på programmører, og stillingerne er som oftest også meget velbetalte. Fra nogle uddannelser oplever mange endda, at de bliver tilbudt et job allerede inden de er færdige med uddannelsen.

Hvordan bliver man programmør? Der er mange måder at blive programmør på. Programmør er hverken en beskyttet eller videre specifik titel, men som regel er det en betegnelse for en, hvis primære arbejde er at skrive kode. Langt fra alle programmører har en uddannelse, men flere og flere begynder at have det i takt med uddannelsernes udbredelse.

Der er altså flere måde at bruge programmør på. Hvis vi tager udgangspunkt i, at man gerne vil have en uddannelse inden for området, så skal man først og fremmest have en gymnasial baggrund, så man kan komme ind på en videregående uddannelse.

Herefter kan man eksempelvis læse til datamatiker, multimediedesigner, IT Bachelor i elektronik, informationsteknologi, civilingeniør i software, PBA udvikling eller datalogi. Uddannelserne har forskellige sværhedsgrader og varigheder, men der er altså en del uddannelser, som man kan kigge på, hvis man gerne vil arbejde som programmør.