Hvordan Bliver Man IT-udvikler?

Forside » Jobs & Arbejde » Hvordan Bliver Man IT-udvikler?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 03. March 2021

Der er mange unge, der gerne vil have en karriere som IT-udvikler. Ikke alene er det et spændende og vigtigt job, det er også et job, hvor fremtidsmulighederne ser meget lyse ud. Herunder kan lære mere om det at være IT-udvikler, samt hvordan man bliver det.

Hvordan bliver man IT-udvikler? Der er mange måder at blive IT-udvikler på. Den mest åbenlyse måde er gennem uddannelse inden for feltet. Dette kunne eksempelvis være datamatiker, datalogi, web-integrator, software-ingeniør eller lignende. Tidligere har de fleste været autodidakte, men sådan er det ikke længere, og vil formentlig være i en meget lille grad i fremtiden.

En traditionel IT-udvikler vil være ansvarlig for at sikre, at en virksomhed eller organisations IT fungerer optimalt samt er op til dato. Dette kan blandt andet være i form af at planlægge indkøb af nye IT-systemer og sørge for at driften af dem fungerer.

Der er altså tale om en stilling, hvor man typisk er lidt mere overordnet og bred i sin tilgang. Man skal ikke nødvendigvis lave systemerne selv, men derimod udvælge de rigtige og sørge for, at de bliver integreret ordentligt i virksomhedens drift.

Mange IT-udviklere samarbejder med udviklere og it-supportere, der enten kan være freelancere, inhouse eller fra et konsulenthus.