Hvordan Bliver Man IT-konsulent?

Forside » Jobs & Arbejde » Hvordan Bliver Man IT-konsulent?
Billede af: The Coach Space, Pexels
Skrevet d. 10. November 2020

Der er sikkert rigtig mange derude, der godt kunne tænke sig at blive IT Konsulenter. Ikke alene er det et sjovt og spændende job for alle dem, der godt kan lide teknologi og computere, det er som oftest også et velbetalt og eftertragtet erhverv med gode fremtidsmuligheder.

Hvordan bliver man IT konsulent? Der er mange måder at blive IT konsulent på, da det ikke er en beskyttet titel. En IT Konsulent er blot en, der arbejder med at rådgive andre omkring IT. De fleste IT Konsulenter har en uddannelse, der relaterer sig til IT, eksempelvis Datalogi, Datamatiker, softwareudvikling, Webdesigner eller lignende.

I teorien kan du altså gå direkte ind på din LinkedIn profil og skrive, at du er IT Konsulent, uden at have nogen som helst forudsætninger for at kalde dig selv det. Dog vil du med al sandsynlighed blive opdaget i det lynhurtigt.

Det er en god ide at samle en god portion erfaring sammen, inden du begiver dig ud i at være IT konsulent. Eventuelt kan du søge ansættelse hos et firma, der beskæftiger sig med IT konsultering.

Herigennem kan du stille og roligt lære faget, få erfaring og til sidst blive erfaren nok til at springe ud som selvstændig konsulent, hvis det altså er det, som du ønsker.