Hvem Opfandt Computeren?

Forside » Historie og Info » Hvem Opfandt Computeren?
Billede af: Pixabay, Darkmoon_Art
Skrevet d. 11. July 2022

Det er svært at finde ud af, hvem der lige præcis kom på ideen med en maskine, der kunne tænke og regne selv, da der har været lignende maskiner i mange, mange år.

Dog er det amerikanerne, der får æren af den første stående, funktionelle computer. Den såkaldte ENIAC, der blev til under anden verdenskrig, nærmere betegnet i 1945.

Denne computer blev naturligvis brugt i forbindelse med krigen og med stor succes, da den kunne udregne projektilers baner meget hurtigere, end hvis man skulle regne det ud i hånden.

Den helt store udfordring med denne var dog, at hver computeren skulle udregne en ny opgave, så skulle de kære teknikere programmere helt forfra og forbinde ledninger og kontakter, så der igen kunne komme gang i maskinen.

I dag kan vi nemt sætte computeren til flere ting af gangen og den er nem lige at have med under armen eller tasken. Det var ikke helt det samme med ENIAC. Den fyldte nemlig intet mindre end 167 kvadratmeter og vejede 30 tons. 

Hvis du gerne vil have et lille indblik i udregningerne bag de mange ting, der skete under 2. verdenskrig, kan jeg anbefale sig at se 'The Imitation Game', som handler om at tyde koderne fra tyskerne, så man kunne se, hvor de ville angribe eller andet krigsrelateret.

Ovenstående indhold er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af armbånd. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.