Hvem Opfandt Programmering?

Forside » Historie og Info » Hvem Opfandt Programmering?
Billede af: Pixabay, Pexels
Skrevet d. 12. July 2022

Det aller første programmeringssprog man, indtil videre, har fundet, kan dateres helt tilbage til 1843, hvor Ada Lovelace fandt på den første maskinalgoritme til en datamaskine.

Denne algoritme var hun nødt til at skrive ned på papir, fordi der ikke fandtes computere på daværende tidspunkt. Der var nærmest ikke tænkt i de baner overhovedet, hvilket kan virke helt urealistisk i dag, når man dagligt sidder foran en skærm.

Hun var med til at danne grundlaget for sproget, hvor der så herefter bliver udviklet mere og det første 'rigtige' programmeringssprog kommer til i 1944-45, hvor Plankalkül bilver til. 

Det var Konrad Zuse, der stod bag sproget, som nu gjorde det muligt at oprette producere, som lagrede kodestykker, som så igen kunne udføre rutineoperationer flere gange efter hinanden.

Programmeringen har siden hen taget fart og det er i dag så vigtigt at bruge, da hele vores samfund er bygget op på mange algoritmer, programmeringer, kodesprog og så videre. I dag kan du endda uddanne dig til programmør, hvor du kun sidder og laver kodesprog, som er med til at optimere hjemmesider, computerprogrammer og meget mere.

Fra Plankalkül kommer Samlesprog og Genvejskode i 1949, Autocode i (1952) og hele vejen op til det, vi kender i dag, som man næsten ikke kan lære at kende, fordi det igen udvikler sig kort tid efter.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af guldringe til kvinder. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.