Hvem Opfandt SQL?

Forside » Historie og Info » Hvem Opfandt SQL?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 01. December 2020

SQL er blevet opfundet og udviklet af Donald D. Chamberlin og Raymond F. Boyce til internt brug i IBM i 1974. SQL har dog udviklet sig fra at være til internt brug i IBM til, at det i dag blevet den internationale standard for relationsdatabaser. 

Se mere om hvordan man bruger SQL og hvorfor programmeringssproget er blevet så populært til databaser, at det i dag er den internationale standard.

Hvad bruges SQL til?

SQL er en forkortelse for Structured Query Language. SQL er et programmeringssprog, som bruges til relationsdatabaser. Her bruges SQL til at give muligheden for at bruge og udtrække data fra en given database på forskellige måder.

En relationsdatabase bygger på en eller flere tabeller, hvor der er både rækker og kolonner. Her kan du lave forskellige udtræk af data baseret på de forskellige tabellers relation til hinanden.

Det kan f.eks. være, at du i en database har et kundenummer og en kundeklassifikation, hvilket bruges til at sende mails ud fra. I andre tabeller har du så kundenummer og de personlige informationer på den enkelte kunde.

SQL og relationsdatabaser gør, at du så kun skal indtaste oplysningerne et sted, hvor du så kan trække data fra de enkelte tabeller og sammensætte dem efter ønske og behov.

SQL gør det dermed nemt at opdaterer og bruge databaser, uden du skal indtaste data flere steder.

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til dette blogindlæg. Hos avXperten kan du købe blandt et stort og flot udvalg af trådløs højtaler produkter.